ORGANIC SWEETS BAZAR

deserturi RAW (nepreparate termic)

ingrediente 100% naturale

vineri, 2 noiembrie 2012

Tort cu ciocolata alba&neagra si afine


Tortul alb  (forma de inima... detasabila :) )

blat:
150g migdale hidratate 8 ore
curmale 8 buc hidratate
stafide 50 g hidratate
unt de cacao 4 linguri
fulgi de cocos 1 lingura

Se macina migdalele in robotul cu lama in S ...se adauga restul ingredientelor si se amesteca pana la uniformizare ( se mai adauga apa de la curmale) ...rezulta un blat lipicios si putin mov ...care se pune in forma de inima.

crema alba
150g caju hidratat
seminte de vanilie de la un baton
zeama de la o portocala
apa de la curmale
unt de cacao 10 linguri
unt  de cocos  5 linguri
miere 2-3 linguri sau sirop de agave 

In blender se mixeaza pe functia pulse nucile caju cu zeama de portocale si apa de curmale pana devine totul o super crema fina. Se adauga unturile lichide, siropul de agave, vanilia etc si se toarna peste blat ...se pune totul la congelator pentru o ora. intre timp se prepara crema de ciocolata

Marginea de ciocolata

nuci caju 150g
sirop de agave 2 linguri
cacao cruda 2-3 linguri
unt de cacao 15 linguri
zeama de la o portocala
putina sare

Se amesteca nucile caju in blender cu putina sare si zeama de portocale cat sa le acopere pana se transforma in crema. Punem restul ingredientelor si se blenduiesc pana rezulta o super crema de ciocolata. Scoatem tortul in forma de inima din congelator ...daca s-a intarit suficient ii scoatem forma detasabila si punem tortul in mijlocul unei forme detasabile rotunda cu diametrul de 16 cm si turnam crema de ciocolata pana aproape de nivelul tortului alb. Introducem la congelator pana se intareste apoi ornam cu afine  sau orice altceva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu