Tort figurine

- migdale - un castron ( hidratate 8 ore)
- stafide - un castron ( hidratate 4 ore)
- visine, zmeura ( o mana ) - congelate
- unt de cacao - 3-4 linguri
- o banana coapta

Se macina bine migdalele in robotul cu lama in S cu un praf de sare. Se adauga stafidele , visinele si zmeura ...se amesteca bine. Adaugam banana si untul de cacao topit. Aluatul se toarna in forma de tort de 25 de cm si se da la rece.

Crema galbena si cea de ciocolata

200 g de caju hidratat 6 ore
Zeama de la 1 portocala si 1 lamaie
Unt de cacao topit - 15-20 de linguri
Miere de salcam - 5 linguri
O banana coapta
Turmeric - 2 linguri
Cacao - 3 linguri ( pentru crema de ciocolata)

Se mixeaza bine nucile cu zeama de portocale si lamaie pana se transforma intr-o crema fina. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine ...cu exceptia celor 3 lg de cacao. Se toarna jumatate din compozitie in forma de tort , peste blat si se baga la congelator. In jumatatea de compozitie ramasa , se adauga cacao si se mixeaza bine in blender...crema rezultata se toarna peste cealalta si se tine tortul in congelator peste noapte. A doua zi se scoate marginea detasabila, se orneaza tortul cum vrei si se tine in frigider. Eu am ornat cu mango taiat in diferite forme.